Fedezzük fel Marokkót

Marokkó kincsei

Marokkó kincsei

Setti Fatma

A Magas-Atlasz és az Ourika-völgy

2018. február 08. - BoCS

img_1692.jpg

A hegyi falucska színes házai

Marokkó újabb arcával találkoztam, amikor elmentünk Setti Fatmába. Setti Fatma egy kisebb hegyvidéki falucska a Magas-Atlasz Ourika nevezetű völgyében. A hegyoldalba épített falu színes házai alatt egy folyó szeli ketté a völgyet. A folyómeder mellett több vendéglő is várja a turistákat, áraik magasabbak, mint Marrakechben.

img_1711.jpg

Az első vízesés

A festői falucska nevezetessége a hét vízesés, melyekhez ösvény vezet fel. Az ösvények mellett a helyiek, kiaknázandó a hely turisztikai vonzerejét, üdítőitalokat és kézműves termékeket árulnak. Az első vízesésig a táv nem túl hosszú és megterhelő, de aki mind a hét vízesést végigakarja járni, annak ajánlatos egy komolyabb túracipő. Az ösvényen egyébiránt fel-le járnak a turisták, a falu méretéhez képest elég nagy a gyalogos forgalom.

img_1730.jpg

Összességében Setti Fatma egy közel egynapos kirándulás Marrakechből, de érdemes felkészülni, hogy az árak turista árak, nem tükrözik az átlagos marokkói falvak reális árait. Pl.: egy tázsin itt nagyjából tripla annyiba kerül, mint mondjuk Agadirban.

img_1725.jpg

Vannak, akik még kézzel mosnak

A bejegyzés trackback címe:

https://marokkokincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr3113646566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása