Fedezzük fel Marokkót

Marokkó kincsei

Marokkó kincsei

Az agadiri medina

2018. január 28. - BoCS

img_0430_1.jpgA medina szó az arab nyelvben lényegében az óvárost jelöli, de a mai arabban magát a város szót is jelenti.

Marokkóban számtalan híres medina található, pl.: Marrakechben, Fezben, vagy Essaouirában. Azonban Agadirnak sajnálatos módon nincs óvárosa. Ennek oka, hogy 1960-ban Agadirt egy olyan szörnyű földrengés sújtotta, hogy minden épülete romba dőlt, így az alapoktól kellett újjáépíteniük a várost.

Ezt a hiányt igyekszik pótolni Agadir modern medinája, ami egyfajta szabadtéri múzeumként (nevezhetjük skanzennek is) próbálja bemutatni, milyen is volt egy régi, klasszikus medina. Ennél fogva az agadiri medinában nem élnek emberek, de lehet itt vásárolni, nézelődni, fotózkodni, és kikapcsolódni.

Januárban a medina egészen csendes, nincs tömegturizmus.

A belépő 40 dirham, a jegyár tartalmaz egy választott italt a medina éttermében, amit akár egy klasszikus arab sátorban is elfogyaszthatunk.

Jelen állás szerint hétfőtől vasárnapig vannak nyitva reggelt 9:00-tól este 18:30-ig.

 img_0508_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marokkokincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr613612095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása