Fedezzük fel Marokkót

Marokkó kincsei

Marokkó kincsei

A kasbah

vagy más néven az Agadir Oufella

2018. január 29. - BoCS

img_0693.jpg

A hegy tetején a régi erőd, a kasbah romjai; alatta a felirat: Isten, ország, király

Agadir egyik nevezetessége a hegytetőn álló régi erőd, a kasbah romjai. Az erődöt 1572-ben építette Moulay Abdallah al-Ghalib. Az 1960-as földrengésben az erőd a földrengés következtében összedőlt. A fal egy hosszú szakaszát helyreállították, és innen a kilátás egészen elképesztő. Belátni szinte egész Agadir. Látni az úthálózatot, a házakat, és a hosszan elnyújtózó tengerpartot. A romok között még vígan legelésző kecskékkel is találkozhatunk.

img_0653.jpg

A fal egy szakasza

Az erődöt megközelíthetjük gyalog vagy taxival. Mi sétáltunk, nem volt megterhelő, és a levegő is friss.

Felérve a hegytetőre a kapu előtt tevehajcsárok várják a turistákat, akik néhány baksisért felülhetnek a tevékre és fogózkodhatnak. Van néhány büfé is, ahol italokat lehet vásárolni. Az erődbe a belépés díjmentes.

Az erőd romjai a város több pontjáról is látszódnak, csakúgy, mint a hegyoldalban kőből kirakott felirat: Isten, ország, király.

img_0655.jpg

Látkép az erőd faláról

A bejegyzés trackback címe:

https://marokkokincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr3013613459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása