Fedezzük fel Marokkót

Marokkó kincsei

Marokkó kincsei

Crocoparc

Krokodil park

2018. január 30. - BoCS

img_1052.jpg

A bejárat

Agadir egyik nevezetessége a Crocoparc nevű állatkert, ami a több mint 300 darab nílusi krokodiljáról híres.

Az állatkert bejárata egy hatalmas krokodilfejet formáz, ezen keresztül jutunk el a jegypénztárhoz, ahol 70 dirhamba kerül a felnőtt jegy, a gyerek 40 dirhamba. Innen aztán egyenes út vezet a krokodilok mesterségesen kialakított lakóhelyéhez. A krokodilok többnyire békésen sütkéreznek a folyóparton, jóllakott természetükhöz híven nem sokat mozognak. Méretre azt mondanám, hogy nem akkorák, mint amiket a természetfilmekben lát az ember, de gondolom azért, mert ezek jóval fiatalabb példányok. A krokodilokat meglehet tekinteni felülről, és van egy földből kiemelkedő üvegkocka, amiből szemmagasságban is meglehet őket figyelni. Innen lehet a leglátványosabb fotókat készíteni róluk.

img_1066.jpg

A békésen napozó krokodilok

A krokodilok mellett egy látványos botanikus kert is helyett kapott a park területén; külön kiemelném a kaktuszkertet, ahol rengeteg különleges és látványos kaktuszt lehet megfigyelni. Nem egy közülük igen mókás, vagy különleges. A kaktuszkert kanyarjában található a teknőskert, amolyan kiegészítésként.   

img_1137.jpg

A kaktuszkert

Van továbbá a Crocoparcban játszótér, játszóház és mászóka a gyerekeknek, továbbá étterem és ajándékbolt. Van még egy mini múzeum is, ahol krokodiltojásokat és krokodilkoponyákat lehet nézni.

A park alapterülete nem nagy, szóval 1-2 óra alatt kényelmesen be lehet járni. Leginkább kisgyerekes családoknak ajánlanám, a felnőttek többségének önmagában kissé unalmas lehet, ha nem rajonganak a botanikáért és a többnyire inaktív krokodilokért.

img_1151.jpg

img_1093.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marokkokincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr9713616844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása