Fedezzük fel Marokkót

Marokkó kincsei

Marokkó kincsei

Tiznit

2018. február 08. - BoCS

img_1872.jpgTegnap Tiznitbe mentünk, mely település kb. 80 kilométerre délre fekszik Agadirtól. A város Tiznit megye fővárosa, és olyan 75 000 ember lakja, nagyrészük berber. Tiznit az ezüstékszereiről híres, ezért nem meglepő hogy az utcákon lépten-nyomon ékszerüzletekbe botolhatunk.

Tiznit volt talán a legautentikusabb marokkói város az általam eddig látottak közül. A fallal körülvett óvárosában éreztem először azt az afrikai hangulatot, ami eddig elkerült. A város karaktere inkább mutat afrikai és közel-keleti vonásokat, mint mondjuk számos északabbra fekvő város, melyeket erősen befolyásoltak az európai hatások. Tinzit óvárosát öt kapu választja el az új városrésztől. Ezek a kapuk a következők: Bab Aglou, Bab el Khemis, Bab Targa, Bab el Maader és Bab Oulad Jerrar.

img_1906.jpg

Férfiak eszmecserét folytatnak

Tiznit abban is szerencsés, hogy a turisták még nem fedezték fel maguknak, és így az odalátogatónak nem kell léptem nyomon úgy éreznie magát, mint Disneylandben. Tiznitben jobban tetten érhető Dél-Marokkó igazi hangulata: arányaiban több férfi viseli a hagyományos kapucnis férfiruhát, a dzsellabát, és több nőt láthatunk fátyolban vagy kendőben. img_1883.jpg

A piac

A tinziti souk is hangulatos, szellősebb, mint máshol, és nincs az a tömegnyomor sem.

img_2014.jpg

A Kék forrás

A La Source Bleu (Kék forrás) a város egyik nevezetessége. A legenda szerint egy Lalla Tiznit nevű prostituált telepedett le ezen a helyen, hogy bűnbánatot gyakoroljon. Bűnbánatának hála a földből forrás fakadt, és a nő maraboutává, szent nővé vált, és azóta viseli a város a nevét. E forrás körül fejlődött ki a település, mert vize lehetővé tette számos kert öntözését.

 img_1890.jpg

Forrás:

http://www.morocco.com/blog/the-historical-town-of-tiznit

https://en.wikipedia.org/wiki/Tiznit

A bejegyzés trackback címe:

https://marokkokincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr3913646836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása