Fedezzük fel Marokkót

Marokkó kincsei

Marokkó kincsei

Taghazout

2018. január 17. - BoCS

img_7535.jpgMa meglátogattuk Taghazout, mely Agadirtól északra található. Taxival mentünk, fejenként 10 dirhamért. Ez mai árfolyamon összesen 276 Ft. A távolság 23 kilométer, melyet 25-30 perc alatt tett meg a taxi. Nem túl drága igaz?

Marokkóban kétféle taxi található: vannak a városi taxik, és vannak a városok közötti taxik. Ez utóbbiak nagyobbak és újabb modellek. Ezekre a taxikra jellemző, hogy hatszemélyesek, és csak akkor indulnak el, ha megvan a létszám. Kivéve, ha az utas kifizeti a többi helyjegyet is, akkor elindul.

img_7547.jpg

Taghazout januárban is kedvelt helye a szörfösöknek

Taghazout leginkább a tengerpartjáról híres. Nagyon sokan járnak ide napozni, úszni, és szörfözni, vagy csak innen nézni a naplementét. A tengerparton kékes-fehér házak sorakoznak, kávézókkal és éttermekkel. Több kézműves terméket is lehet vásárolni a parton, beljebb pedig szörfdeszkákat. Sok külföldi turista is felkeresi a helyet, így e partszakaszon igen gyakran botlik nyugati turistába a látogató.

img_7544.jpg

Ha valakinek vásárolni támadna kedve...

A bejegyzés trackback címe:

https://marokkokincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr5213584721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása