Fedezzük fel Marokkót

Marokkó kincsei

Marokkó kincsei

Tafraout

2018. február 18. - BoCS

img_3308.jpg

Egy asszony és a város

Február 15-én Aït Bahaból busszal Tafraoutba mentünk, hogy felfedezzük a várost.

Tafraout egy kicsi, csinos település, érdekes arculattal. A városkát az Anti-Atlasz hegyei veszik körbe, az itt található rózsaszín gránitkövek színe és formája is más, mint mondjuk Aït Bahaban vagy Agadirban lévő szikláké és köveké. Mindenfelé pálmafák nőnek, de az igazi látványosság tavasszal érkezik a völgybe, amikor virágba borulnak a mandulafák.

Tafraoutban is sok falfestményt látni az utcákon, melyek megtörik a házak rózsaszín-barna színvilágát.

img_3171.jpg

Berber és arab szimbólumok keveredése az utcai festészetben

Tafraoutban a fiatalok nyitottabbak, mint Aït Bahaban, de nem annyira, mint mondjuk Agadirban. Sok nőt látni az utcán fekete fátyolban, mivel nem jellemző rájuk az a fajta színes öltözködés, mint mondjuk az Aït Bahaban vagy a környékén élő nőkre. A fekete szín dominánsan jellemzi Tafraout környékének női viseletét. Mindezekkel ellentétben a Tafraoutban élő nők szabadon sétálnak vagy ücsörögnek a padokon, talán nem gondolják úgy, hogy a nőnek egész nap otthon van a helye.

img_3231.jpg

Konzervatív öltözködés + modern iPhone

Bár általában nem szeretem a turisztikailag nagyon látogatott helyeket (Olaszország némely városa ma már közelebb áll Disneyland világához, mint egy normális városhoz), de Marokkóval kapcsolatban azt vettem észre, hogy minél több idegen fordul meg egy településen, annál nyitottabbak és modernebbek az ott élő emberek. Szóval a marokkói mentalitásnak kifejezetten jót tesz, ha különböző nemzetiségű emberekkel találkoznak, akik általában turisták.

img_3248.jpg

Tafraout építészeti stílusa

Tafraout kedvelt helye a turistáknak, de szerencsére nem árasztják el a várost. Vannak, de nem rontják el a hangulatot.

Összességében Tafraoutot egy egynapos városnak tartom, amennyiben valaki nem akarja felfedezni a környékét, és a városon kívüli látnivalókat. Ebben az esetben viszont érdemes talán 2-3 napot rászánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://marokkokincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr3513679372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása